Ministrul Sănătăţii cere românilor să reclame medicii falşi

Ministerul Sănătăţii nu deţine informaţia că ar exista medici falşi care profesează în România, iar dacă cineva deţine astfel de date are obligaţia să anunţe organele competente.

Precizările MS vin în urma unor informaţii apărute în presă conform cărora în România există 3.000 de medici falşi.

”Ministerul Sănătăţii nu deţine informaţia că ar exista medici falşi care profesează în România. Dacă cineva deţine informaţii că astăzi sunt medici falşi care oferă servicii medicale în sistemul public sau privat de sănătate are obligaţia să anunţe organele competente, acest lucru punând în pericol vieţile pacienţilor”, se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit sursei citate, în urma cazurilor depistate în care persoane profesau meseria de medic cu parafe acordate ilegal, Ministerul Sănătăţii a demarat un control la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în cadrul căruia au fost verificate toate codurile de parafă eliberate de această instituţie din anul 2018 până în februarie 2019.

Citeste și:  Campania "Dar din suflet pentru seniori" de Paște: 6.550 de tichete deja distribuite! 12.776 de brașoveni eligibili sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială până pe 30 aprilie

De asemenea, astfel de controale au fost derulate în mai multe direcţii de sănătate publică judeţene.

MS precizează că, pentru a evita situaţiile ca şi alte persoane care nu îndeplinesc condiţiile necesare să practice medicina în România, s-a elaborat un Ordin de ministru care se află în prezent în transparenţă decizională şi care reglementează condiţiile necesare pentru angajarea medicilor în sistemul de sănătate public şi privat.

Lista cu codurile de parafă eliberate la nivel naţional este elaborată de centrul de calcul al Ministerului Sănătăţii şi nu poate fi făcută publică deoarece conţine date cu caracter personal, arată reprezentanţii ministerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.