Ministrul Sănătății cere spitalelor publice să scoată la concurs posturile vacante

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, face apel la toate spitalele din România să scoată la concurs posturile de medici şi de asistenţi medicali de care au nevoie, chiar dacă este în vigoare ordonanţa care limitează angajările în sistemul bugetar.

Potrivit agenției de presă Rador, Alexandru Rafila a promis că, dacă unităţile medicale vor solicita posturile, el va putea propune un memorandum în guvern pentru aprobarea acestora. Ministrul s-a declarat convins că executivul va admite derogarea, mai ales că sunt peste 1.000 de tineri medici care au susţinut recent examenul de specialitate şi care nu au posturi.

Pe de altă parte, alţi aproape 1.000 de absolvenţi de medicină au participat, ieri, la sesiunea extraordinară a concursului de intrare în rezidenţiat, organizat la Bucureşti. Ei concurează pentru aproximativ 630 de locuri care au rămas neocupate după sesiunea din toamnă, multe dintre acestea fiind la specialităţi deficitare, spune ministrul Alexandru Rafila, notează sursa citată.

Citeste și:  Lineup complet la NEVERSEA și programul pe zile pentru cel mai așteptat festival de pe plajă din Europa. Apar trei scene noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.