Ministrul Sănătății, îngrijorat de numărul mare de cazuri Covid de la Brașov

Brașovul alături de alte cinci județe din țară îi îngrijorează pe oficialii din Ministerul Sănătății, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri la Digi24 că în continuare crește numărul românilor infectați cu COVID-19 și care se externează la cerere din spital.

„O cifra asemanatoare (numarul noilor infectii din ultimele 24 de ore) a fost pe 11 aprilie. Suntem intr-o transmitere comunitara, suntem in marea relaxare si suntem in momentul in care nu mai putem obliga internarea pacientilor. 622 de pacienti s-au externat in ultimele 72 de ore. Transmiterea comunitara este la nivelul intregii tari. Apanajul este in cateva judete cu peste 1000 de cazuri, Arges, Botosani, Brasov, Neamt, Iasi, Vrancea. Daca situatia e mai grava, se poate prezenta situatia Presedintelui care poate decreta starea de urgenta. In acest moment nu suntem intr-o astfel de situatie, in acest moment problema se pune daca prelungim starea de alerta si daca luam alte masuri de relaxare la 15 iulie”, a zis Nelu Tătaru.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.