Ministrul sănătăţii: „Sunt puţin peste 2.000 de cazuri de COVID în fiecare săptămână. Este îngrijorător că sunt şi decese”

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, susține că la nivel național se înregistrează săptămânal peste 2.000 de cazuri de COVID. Într-o intervenție la TVR Info, ministrul sănătății a declarat că boala provocată de coronavirus continuă să cauzeze și decese, aproximativ 40% din pacienții decedați după ce au fost diagnosticați cu această infecție fiind persoane vaccinate, potrivit Rador.

”Vreau să vă spun că avem în fiecare zi cam 300 de cazuri (de COVID – n.r.) la nivel naţional, sunt puţin peste 2.000 de cazuri în fiecare săptămână. Ceea ce este îngrijorător este că sunt şi decese, sunt în jur 25-30 de decese, şi cam 40% din numărul deceselor sunt la persoane vaccinate. Nu vreau să fac alte comentarii, asta este situaţia legată de infecţia cu noul coronavirus”, a afirmat Alexandru Rafila, luni seară, la TVR Info.

Citeste și:  Minivacanță în siguranță! Datorită sistemului preventiv de ordine și siguranță publică adoptat la nivel național

El a amintit că în luna decembrie România a primit şi a distribuit către medicii de familie ser pentru noile tulpini virale care produs boala COVID. ”Oricine doreşte poate să se adreseze medicului de familie care are la dispoziţie acest vaccin”, a adăugat ministrul.

Ministrul sănătăţii a explicat că, spre deosebire de vaccinurile livrate la început de compania Moderna, care erau multidoză, vaccinul pentru noile tulpini de SARS-CoV-2 este monodoză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.