Ministrul Sănătății va controla Spitalul de Psihiatre din Brașov

Sorina Pintea a anunțat un control fulger la Spitalul de Psihiatrie din Brașov. De altfel Ministerul Sănătăţii va efectua controale la toate spitalele de psihiatrie din ţară, a anunţat, Sorina Pintea.

„Noi am finalizat ancheta privitoare la acest caz, dar controlul începe abia acum, controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie care au incluse compartimente de măsuri de siguranţă, dar şi la spitalele de psihiatrie din ţară (…). Ministrul Sănătăţii nu poate să meargă în fiecare spital din ţară, dar Direcţiile de Sănătate Publică au reprezentanţi în cadrul Consiliilor de Administraţie, care se pare că fac multă figuraţie, aşa este. Atâta vreme cât de luni de zile nu te întâlneşti… Aceste Consilii trebuie să aprobe bugete, să aprobe planuri de achiziţii. Sigur, acum spitalul spune: ‘nu am buget’, deşi are, pentru că angajează cheltuieli. Sunt mai multe aspecte pe care le vom verifica concret, vom începe cu aceste spitale pe măsuri de siguranţă, spital de psihiatrie, şi verificări la modul de funcţionare a Consiliilor de Administraţie a Comitetelor Directoare”, a spus Pintea, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.