Ministrul Transporturilor pe șantierul lotului Râșnov-Cristian: ‘Nu ne permitem să acceptăm întârzieri în executarea lucrărilor’

Menținem șantierele deschise cu respectarea strictă a regulilor pentru protecția angajaților deoarece numai astfel vom putea restarta rapid economia națională. Nu ne permitem să acceptăm întârzieri în executarea lucrărilor în condițiile în care suntem cu plățile la zi”

Ministrul Lucian Bode și președintele Consiliului Județean Brașov alături de prefectul județului Brașov și primarul municipiului Brașov, au mers pe șantierul aeroportului internațional Ghimbav – Brașov, obiectiv major de infrastructură finanțat de Consiliul Județean Brașov. Cu această ocazie oficialii au discutat cu antreprenorul lucrării aceasta dând asigurări că în cursul anului 2021 aeroportul va deveni funcțional.
Ministrul Lucian Bode a subliniat faptul că autoritățile locale au tot sprijinul Ministerului, inclusiv al unităților din subordinea sa, deoarece acest obiectiv de infrastructură va fi un factor determinant în dezvoltarea economică a județului fapt ce se va traduce și în creșterea nivelului de trai al brașovenilor. În cadrul discuțiilor cu autoritățile locale, ministrul Bode a abordat pe lângă situația Gării Brașov și tema realizării unui complex multimodal la nivelul municipiului prin integrarea modurilor de transport.
În continuarea vizitei în județul Brașov și după ce în ultima perioadă au avut loc o serie de discuții cu antreprenorii în cadrul unor videoconferințe, ministrul Lucian Bode s-a deplasat astăzi împreună cu reprezentanții administrației publice din Brașov, cărora li s-au alăturat și primarii din Râșnov și Cristian , pe șantierul sectorului Predeal – Cristian parte a lotului 2 din Autostrada Comarnic – Braşov, pentru a verifica stadiul lucrărilor la fața locului.
Acest obiectiv are contract semnat cu Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL.
Contractul în valoare de 118.019.701,80 lei (fără TVA) are alocată o perioadă de 6 luni pentru proiectare, 18 luni perioada de execuție și 48 de luni perioada de garanție a lucrărilor.
”Sunt aici pe șantierul Autostrăzii Comarnic-Brașov, lotul 2 pe sectorul Predeal-Cristian unde lucrează o firmă românească. Mobilizarea antreprenorului este una foarte bună, lucru pe care l-am văzut și pe alte șantiere unde lucrează români. Este un lucru foarte bun că șantierele sunt deschise pentru că în acest fel putem stimula economia. Infrastructura este un domeniu vital în aceste momente și de aceea cred că trebuie să ne aplecăm cu precădere asupra tuturor investițiilor atât de necesare. Antreprenorii trebuie să știe că suntem alături de ei și, pe cât posibil, încercăm să le rezolvăm solicitările. Sunt sigur că toți știți faptul că am depus toate eforturile ca în aceste momente tot transportul de marfă să nu fie afectat și aprovizionarea cu materialele necesare șantierelor să nu fie întrerupă. Pentru că suntem și în aproprierea DN1 vă spun că am ridicat și restricțiile de trafic pe acest sector. Deci, aveți toate pârghiile necesare să funcționați și să vă aprovizionați șantierele. Știu că nu aveți probleme cu plățile din partea Companiei de Autostrăzi, că sunteți mobilizați și lucrați în două schimburi, că aveți front de lucru și că puteți da în trafic, anul acesta, obiectivul pe care lucrați. Vremea vă permite să turnați asfalt și vă rog să mențineți ritmul de lucru. Problemele administrative, dacă mai sunt, vă rog să mi le aduceți la cunoștință pentru a le rezolva cât mai repede. Am încredere că vă respectați termenele și că românii vor putea utiliza acest sector de autostradă, în acest an”, a spus ministrul Lucian Bode.

Citeste și:  Trei societăți comerciale, verificate de către polițiștii de imigrări din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.