Ministrul Transporturilor: S-a finalizat licitația pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploiești-Comarnic-Brașov

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că s-a finalizat licitația pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploiești-Comarnic-Brașov. Totuși, pentru că până la apariția autostrăzii vor mai trece mulți ani, ministrul anunță că pe drumurile existente vor fi făcute mai multe investiții, potrivit Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că s-a terminat licitația pentru autostrada care va lega orașele Ploiești și Brașov. Contractul va fi semnat peste câteva zile și va cuprinde o serie de lucruri impuse de autorități.

„Ne așteptăm – și am pus asta foarte clar în vedere proiectantului – ca din acest contract să obținem: 1) O documentație tehnică de calitate, cu studii de teren (geologice, topografice, hidrologice, etc) făcute temeinic. 2) Soluții tehnice moderne, demne de anul 2021. Cu tuneluri la Bușteni și la Sinaia, nu cu traseu “la zi”, prin mijlocul stațiunilor. 3) Livrarea documentației pe sectoarele critice pe un calendar accelerat”, a anunțat ministrul Cătălin Drulă.

Deoarece până la apariția autostrăzii vor mai trece ani de zile, ministrul Transporturilor a anunțat că pe drumurile existente vor fi făcute modificări. Pentru a fluidiza traficul către stațiunile montane vor fi construite pasarele pietonale acoperite, cu lifturi sau scări rulante, și vor fi modernizate pasarelele vechi.

De asemenea, împreună cu autoritățile locale vor fi realizate sensuri giratorii și pasaje la Sinaia, Bușteni, Azuga și Predeal, dar și o parcare nouă în centrul orașului Bușteni, astfel încât benzile de circulație să nu mai fie blocate de mașinile care staționează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.