Ministrului muncii a făcut precizări referitor la vârsta de pensionare

Orice angajat din România va putea lucra până la 70 de ani, dacă dorește – a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă de la Botoșani, ministrul muncii, Raluca Turcan. Potrivit acesteia, vârsta de pensionare nu va fi modificată, însă salariații vor avea posibilitatea să continue să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator, informează Agenția de presă Rador.

De asemenea, tot ca o oportunitate, cei care sunt astăzi în pensie şi vor să se reangajeze după vârsta de pensionare să poată să o facă, fără nicio problemă sau, dacă optează să se reangajeze, dar peste un an constată că nu îi mai place, nu vrea, nu poate, să poată să se pensioneze din nou. În materie de relaţie pensionar – sistem de ocupare vrem să existe această flexibilitate şi deschidere, până la urmă. Dacă îţi place şi vrei să munceşti, să poţi să o faci, iar statul să nu intervină, să nu te blocheze. Al treilea principiu este cel al cumulului pensie cu salariul la stat prin care cei care optează să lucreze la stat să nu poată să aibă şi pensie de la stat, dar, atenţie, se referă doar la sistemul public”, a spus ministrul Raluca Turcan.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Raluca Turcan a precizat de asemenea, că la nivel național s-a ajuns la aproape 89.900 de dosare de pensie reevaluate într-o săptămână în vederea recalculării drepturilor de plată. Numărul total al dosarelor care vor intra în acest proces se ridică la aproximativ 5 milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.