Minivacanța celor mici, mai frumoasă, la Parcul cu Dinozauri din Râșnov

Cu ocazia mini-vacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie, Dino Parc Râșnov a pregătit o serie de surprize pentru vizitatori. Dino Parc Râșnov a fost inaugurat în 2015 și este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, unic în România.

Situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul are o suprafață de 3,5 hectare și găzduiește 100 de dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală conform ultimelor descoperiri paleontologice.

Iată calendarul, ca să știți ce vă așteaptă în parc:
• 30 Noiembrie – intrare gratuită pentru toți sărbătoriții zilei;
• 1 Decembrie – atelier de decorare brazi de Crăciun din lemn (de la 12:00);
• 2 Decembrie:
– De la 12:00, avem ateliere de decorare brazi de Crăciun din lemn;
– De la 15:00 la 17:00, facem Face Painting;
– La 17:00, aprindem luminițele în parc și, până la 18:30, încingem un party cu muzică, dansuri, jocuri interactive și baloane;
• 3 Decembrie – atelier de decorare globuri (de la 12:00);
• 4 Decembrie – atelier de decorare a ghetuței Moșului (de la 12:00).

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Pe lângă traseul impresionant cu 100 de dinozauri, parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, un cinematograf 9D și un cinematograf 360°, trasee de aventură, tiroliană, labirint cu lasere, soundbox, expoziții unicat și alte zone interactive. Permanent sunt aduse noi expoziții științifice, naționale și internaționale.

La Dino Parc Râșnov este expusă reproducerea celui mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pământului în zbor fără oprire, dar și un meteorit real, extrem de rar, descoperit în România. Tot aici îl veți găsi și pe Seismosaurus, uriașul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas făcut.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

De asemenea, în parc există un vulcan interactiv ce simuleaza o erupție și o platformă care exemplifică trei tipuri de cutremure: unul provocat de mișcarea plăcilor tectonice, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă și un cutremur provocat de o erupție vulcanică.

Veți descoperi și 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, o fereastră interactivă cu realitate augmentată și multe alte zone interactive, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

Dino Parc Râșnov este partener și susținător al comunității paleontologice din România, multe dintre expozițiile din cadrul parcului fiind realizate în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea București, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc, Muzeul Județean de Istorie Brașov și parteneri internaționali privați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.