Mirel Rădoi crede în şansele ”tricolorilor” în Liga Naţiunilor. ”Eu vă spun nu sunt uşoare meciurile”

România şi-a aflat adversarele din Liga Naţiunilor. Am fost repartizaţi în Grupa III a diviziei B, unde vom întâlni: Muntenegru, Finlanda şi Bosnia-Herţegovina! Deşi a renunţat la funcţia de selecţioner, Mirel Rădoi este foarte atent cu tot ce se întâmplă în angrenajul ”tricolorilor”. Acesta este de părere că am nimerit într-o grupă echilibrată, în care fiecare echipă are jucători periculoşi.

„Nu e uşoară! E echilibrată! Pentru că aşa s-a spus şi la grupa de mondial! E o grupă uşoară, terminăm… Nu, e o grupă echilibrată, că ne uităm că sunt sub noi în clasamentul coeficienţilor, asta e altă problemă, dar eu vă spun nu sunt uşoare meciurile la echipa naţională. Faci o analiză mai concretă şi vezi, nu mai este poate un Pjanici, nu mai este un Dzeko dar îl au pe un Susici, după aia te duci la celelate şi vezi că îl au pe Pukki care e golgheter are 30 şi ceva de ani, vezi că joacă un 5-3-2, chiar am avut plăcerea să îl cunosc la tragerea la sorţi la Liga Naţiunilor în trecut, am călătorit în acelaţi autobuz de la aeroport către hotel cu antrenorul Findandei şi am avut o discuţie mai mult decât interesantă cu el despre fotbal şi mi-a zis eşti curajos dar în acelaşi timp şi nebun să faci lucrul ăsta, să faci schimbul de generaţii şi să încerci să şi joci ofensiv să faci pressing. După aceea Muntenegru vedem pe un Radunovici, o echipă care e imprevizibilă am văzut-o şi cu Turcia, o echipă bună, deci eu zic că sunt echipe echilibrate. Acum dacă vin şi spun eu într-adevăr e o echipă foarte slabă că uite ce ne arată coeficienţii că sunt sub noi, nu fac altceva decât să pun o presiune inutilă pe noul antrenor şi ştiu că nu este uşor, adică aş putea să vin acum să spun tipic româneşte că dacă nici acum nu ne calificăm de pe primul loc… Nu! Nu este aşa pentru că meciurile sunt foarte echilibrate şi cel mai mic detaliu îţi poate face diferenţa. Şi un moment ce s-a întâmplat meciul nostru în Armenia, un offside nevăzut a schimbat cu totul şi cu totul situaţia, o schimbare pe care noi am gândit-o să închidem jocul, cu introducerea lui Creţu în faţa apărării, tocmai el a făcut un penalty, adică cel mai mic detaliu îţi poate întoarce orice soartă a calificării. Îţi dai seama că nici Creţu nu a vrut să facă penalty, nici tuşierul ăla dacă vedea şi era sigur ridica fanionul, 1 punct acolo, cu 1 punct acolo poate situaţia era altfel, dar nu e uşor la echipa naţională pentru că fiecare detaliu contează”, a explicat Rădoi, potrivit LookSport..

Iată programul complet al naţionalei României:

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia-Herţegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia-Herţegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia-Herţegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45)
  • 14 iunie 2022 – Bosnia-Herţegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia-Herţegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia-Herţegovina (21:45)
Citeste și:  Maraton de 48 de ore cu Marius Savu, pe frecvența Radio Brașov 87.8 FM, nemaiîntâlnit în istoria radioului braşovean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.