Misiune de salvare în Ucraina: Doi urși captivi, de la o grădină zoologică, vor fi aduși în această seară în Sanctuarul de la Zărnești

Membrii Asociației Milioane de Prieteni au plecat în Ucraina într-o misiune de salvare a doi urși crescuți în captivitate într-o grădină zoologică de lângă Kiev.

Este vorba despre o ursoaică oarbă de 27 de ani, pe nume Alisa și un urs de 20 de ani, pe nume Timka. Cele două mamifere au fost salvate din spatele gratiilor de Asociația LAEO din Ucreina, care a luat legătura cu Asociația Milioane de Prieteni, pentru a le găsi un loc în sanctuarul de la Zărnești.

Procedurile au fost îndeplinite, iar în această dimineață membrii Asociației Milioane de Prieteni din Brașov au plecat în Ucraina pentru a-i aduce pe cei doi urși.

Citeste și:  11 persoane reținute după percheziții DIICOT: Lideri și membri ai unor grupuri infracționale, printre care 4 funcționari

„Se întâmplă acum! Lungul drum spre libertate al frumoasei ursoaice Alisa și al uriașului Timka a început. Cu ajutorul organizației LAEO din Ucraina, cei doi urși salvați dintr-o grădină zoologică au fost încărcați într-o mașină specială de transport și au pornit către noua lor casă – pădurea ursuleților fericiți AMP Libearty!

Este o misiune de salvare dificilă și încărcată de emoție, dar la final tot efortul va merita căci Alisa, ursoaica oarbă în vârstă de 27 de ani și uriașul Timka, 20 de ani, se vor bucura de natură pentru prima dată în viața lor.

Fiți alături de echipa de salvare și aducere a lor de la aproape 2.000 de kilometri distanță! Misiunea noastră nu se termină odată cu sosirea lor sanctuarul AMP Libearty!

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Timka are nevoie de tratament medical pentru dantura care este făcută praf din cauza mâncării nepotrivite, iar Alisa are nevoie de îngrijiri speciale toată viața, fiind un urs orb”, se arată în postarea Asociației Milioane de Prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.