Miting organizat joi, în fața MAI, de sindicatul polițiștilor Europol

Sindicatul Politistilor Europeni EUROPOL organizeaza, joi, un miting în fata Ministerului Afacerilor Interne, în semn de protest fata de faptul ca Executivul nu aplica Legea salarizarii, potrivit unui comunicat remis de organizatia sindicala.

„Politistii nu vor salarii marite, ci vor doar plata acelor drepturi prevazute înca din anul 2017 în Legea salarizarii. Din 2007, politistii nu au mai avut parte de mariri salariale. Norocul nostru a fost cresterea salariului minim pe economie, pentru ca altfel aveam si acum salariul de 1.100 lei, cum era în 2013. Facem un apel catre toti politistii, sindicalizati sau nesindicalizati, sa participe activ la programul de proteste pe care l-am pregatit, ca un ultim semnal de alarma înaintea blocarii activitatii”, se mentioneaza de sindicatul EUROPOL.

Citeste și:  În perioada 1-6 mai 2024, Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov şi Casa Memorială „Ştefan Baciu” vor fi închise

Organizatia sindicala atrage atentia Guvernului ca politistii nu vor mai accepta sa puna în aplicare interdictiile impuse în contextul pandemiei.

„Ne-a ajuns cutitul la os. Nu mai acceptam sa fim bataia de joc a Guvernului. Nu mai acceptam sa fim folositi pe post de mercenari ai interdictiilor aplicate în numele ‘COVIDULUI’. NU mai acceptam sa îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fisa postului. NU mai suntem dispusi sa ramânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare Legea salarizarii deja se aplica în integralitate”, se precizeaza în comunicat.

Politistii au organizat proteste de strada începând de luni, pâna miercuri, când sindicalistii din EUROPOL au protestat în fata prefecturilor din mai multe judete.

Citeste și:  Activitate suspendată la Spitalul Orășenesc Victoria în minivacanța de Paște

Sursa: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.