Modificări în platforma RoVaccinare!

Secretarul de strat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu anunţă că cei care se vor înscrie pe listele de aşteptare, în platforma RoVaccinare, vor primi o estimare a timpului până când vor ajunge la un centru de vaccinare.

”În perioada următoare vor fi făcute câteva modificări în platforma RoVaccinare. Veţi putea vedea în listele de aşteptare câte persoane aveţi în faţa dumneavoastră şi va exista şi o estimare de timp până când veţi ajunge într-un centru de vaccinare”, a anunţat Andrei Baciu.

Acesta a explicat însă că persoanele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice au prioritate, ceea ce înseamnă că cei din etapa a treia pot observa modificări ale locului pe care îl ocupă pe listă.

Citeste și:  Transformări majore pentru călătorii la Gara de Nord: Ce să așteptăm în următoarele luni

”Cum traducem asta: să presupunem că ne-am înscris pe lista de aşteptare şi avem 99 persoane înainte (ocupăm locul 100) şi se mai înscriu 10 persoane din categoriile amintite mai sus. Asta înseamnă că locul pe care îl vom avea pe lista de aşteptare va fi 110. Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoana din etapa a II-a se înscrie pe platformă”, a mai precizat vicepreşedintele CNCAV.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că pe platforma de vaccinare vor fi disponibile de la începutul lunii aprilie timpul disponibil până la vaccinare şi tipul de vaccin care va fi utilizat. În prezent se lucrează pentru implementarea acestor modificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.