Momente emoționante la Sanctuarul Libearty Zărnești: Cei doi urși salvați din Ucraina, copleșiți de aromele libertății VIDEO

Spectacol emoționant la Sanctuarul Libearty de la Zărnești: Alisa și Timka, cei doi urși salvați de la o grădină zoologică din Ucraina experimentează viața fără gratii.

„E mai bine, dar ceva lipsește”, păreau să exprime Alisa și Timka în primele clipe de după eliberarea în țarcul care le va oferi de acum o viață apropiată de cea normală.

Ursoaica Alisa, care este oarbă a ieșit ezitând din cușcă, s-a oprit să adulmece miile de miresme noi, mirosul libertății. Nu mai vede nimic, dar mirosul de pădure îi dă sentimentul de siguranță. A înțeles pepede că a ajuns acasă și nu a mai vrut să piardă niciun moment, s-a tăvălit, să simtă mirosul și mângâierea frunzelor uscate.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

La câțiva metri depărtare Timka privește pentru prima dată după 27 de ani un cer fără gratii. Pentru el emoțiile sunt duble, pentru că vede în sfârșit pădurea. Nu stă pe gânduri, se ridică în începe să exploreze. Are multe de recuperat după 27 de ani petrecuți după gratii.

Cei doi urși au sosit seara trecută la Zărnești. Sanctuarul Libearty le va fi casă pentru restul vieții. Tarcul generos, iazul, copacii și mai ales dragostea membrilor Asociației Milioane de prieteni va încerca să compenseze anii de „detenție” fără vină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.