Monica Anisie, pusă la zid pentru că și-a bătut joc de Educația din România

Gafele ministrului Educației ar putea reprezenta „picătura care a umplut paharul” și care ar putea atrage dărâmarea prin moțiune de cenzură a întregului Guvern. Membrii Pro Romania Brașov o acuză pe Monica Anisie de „ignoranță, minciuni și gafe peste gafe făcute în cele 7 luni de mandat: achiziții anulate cu o săptămână înainte de reluarea cursurilor, titularizări suspendate cu doar câteva ore înainte de concurs fără o comunicare clară a acestui lucru și invocarea „maximei urgențe„ în achiziția a milioane de măști de la o companie asociată cu interlopii”. Membrii PRO România susțin că vor milita pentru demiterea întregului Guvern, prin moțiune de cenzură pentru că toate „campaniile liberale se duc doar pe hârtie și-n online, pentru că-n realitate indolența, aroganța și minciuna au bine-merci rang de ministru”, se arată pe pagina de facebook a Pro Romania Brașov.

„Ignoranță și minciună! Asta am văzut de la ministrul Educației în cele 7 luni de mandat. Achiziții anulate cu o săptămână înainte de reluarea cursurilor, titularizări suspendate cu doar câteva ore înainte de concurs fără o comunicare clară a acestui lucru, gafe peste gafe. Invocarea „maximei urgențe„ în achiziția a milioane de măști de la o companie asociată cu interlopii, în contextul în care a avut cel puțin două luni jumătate în care putea să rezolve această problemă legal și transparent, spune totul despre competența acestui ministru.

Încă de la instituirea Stării de Urgență, PRO România a atras atenția că nu este corectă impunerea unor obligații atâta vreme cât nu se asigură posibilitatea respectării lor. Ori obligativitatea purtării măștilor ar fi trebuit să atragă automat responsabilitatea Guvernului în achiziționarea de seturi de materiale de protecție pentru categoriile vulnerabile, pentru cei din prima linie, pentru cei care urmau să susțină concursuri de titularizare sau să-și reia activitățile școlare. Așa ar fi trebuit să arate ”România Normală, România Bunului Simț și România Educată”. Dar campaniile liberale se duc doar pe hârtie și-n online, pentru că-n realitate indolența, aroganța și minciuna au bine-merci rang de ministru. Și tocmai pentru că nu există niciun criteriu de performanță pentru membrii acestui guvern și nu am văzut nicio intenție în remanierea miniștrilor care trag țara în jos, PRO România va milita pentru demiterea întregului Guvern, prin moțiune de cenzură”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Pro Romania Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.