Monica Anisie, variantă pentru noul an școlar! Elevii ar putea învăța în containere sau corturi

Instalarea de containere şi corturi în curtea şcolilor este varianta anunţată de ministrul Educaţiei pentru respectarea distanţării fizice în cazul unui al doilea val al pandemiei, din toamnă. Monica Anisie, a recunoscut, luni seară, că actuala infrastructură nu permite asigurarea distanțării sociale, iar măsurile aplicate în prezent, pe durata pregătirii elevilor din anii terminali și în perspectiva examenelor, nu pot fi avute în vedere la reluarea cursurilor.

Ministrul Educaţiei a venit cu precizări, avansând posibilitatea ca, dacă va exista al doilea val al pandemiei, școlile să nu mai fie închise, dar elevii să vină la ore prin rotație. O altă posibilitate prezentată de ministru, într-o intervenție la postul B1 TV, a fost montarea de containere și corturi care să fie utilizate ca săli de clasă. În acest caz, însă, nu este foarte clar cum va fi asigurat personalul didactic.

Citeste și:  Muzica de cameră revine în forță la Brașov! Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră (FIMC) pregătește o ediție memorabilă

„În această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelul din alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi – lipsa infrastructurii. Sunt state în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi și să sperăm că în toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a precizat Ministrul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.