Monitorul Preţurilor Produselor Alimentare, lansat astăzi

Astăzi se lansează Monitorul Preţurilor Produselor Alimentare, o platformă care ar trebui să îi ajute pe clienţi să compare preţurile practicate de anumite magazine.

 Monitorul Preţurilor la Alimente îi va oferi oricărei persoane care are acces la internet posibilitatea să vadă cât costă un anumit produs în mai multe magazine, cu ajutorul unui calculator sau a unui telefon mobil. Consiliul Concurenţei a anunţat că vor putea fi aflate preţurile a 30.000 de produse comercializate în marile magazine din România. Este vorba despre sortimente care acoperă peste jumătate din vânzările de produse alimentare din întreaga ţară. Informaţiile despre preţurile produselor vor putea fi găsite la adresa monitorulpreţurilor.info, unde deocamdată se găsesc tarifele pentru carburanţii auto şi pentru încărcarea maşinilor electrice. Consiliul Concurenţei se aşteaptă ca, după lansarea noii aplicaţii, preţurile produselor să se reducă, pentru a se apropia de nivelul practicat de magazinele care au alimente mai ieftine. Preţurile afişate pe platformă ar putea diferi însă de cele din magazin, fiind valabile cele de la raft.

Citeste și:  Premieră la Brașov: primul turn de control virtual din Europa de Est și din România se montează, în aceste zile, pe Aeroportul Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.