Municipiul Făgăraș va fi modernizat!

Primăria Făgăraș a anunțat că s-a ajuns într-o nouă etapă a Planului de Mobilitate Urbană, prin care va fi modernizată o mare parte a municipiului Făgăraș.

„Am semnat, ieri, contractul cu Wind Technologies – câștigătorul licitației publice, pentru elaborarea proiectului tehnic. Aceeași firmă va furniza și instala echipamentele pentru sistemul de bike sharing și ale sistemului informatic de e-ticketing. De asemenea, va implementa sistemul de management al traficului”, a transmis primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Contractul semnat are valoarea de 25.624.948,01 lei (fără TVA), fiind finanțat din fonduri europene. După ce proiectul tehnic va fi finalizat în maximum patru luni, va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor.

Citeste și:  Peste 20.000 de studenți au început anul universitar 2022-2023, la Brașov

Prin cele trei proiecte integrate de mobilitate urbană, cu o valoare de aproximativ 30 de milioane de euro din fonduri nerambursabile, va fi modernizat tronsonul DN1 care străbate Făgărașul, vom achiziționa 10 autobuze electrice pentru Serviciul de Transport Public Local și vor fi modernizate stațiile de așteptare.

În paralel, va fi creat un sistem de bike sharing, prin achiziționarea a sute de biciclete și construirea stațiilor necesare. De asemenea, vor fi realizate pistele pentru circulația acestora. Zona cuprinsă între Cetatea Făgăraș – Casa de Cultură – Catedrală va deveni pietonală, iar spațiile verzi vor fi revitalizate prin plantarea de arbori maturi cu grad ridicat de retenție a dioxidului de carbon.

Citeste și:  Deja 70% dintre elevi sunt analfabeți funcțional. Încotro?

„Etapele pe care trebuie să le parcurgem se întind pe perioade mari de timp, dar avem nevoie de o infrastructură modernă de care să beneficieze și generațiile viitoare. Este realizabilă datorită muncii depuse de echipa din cadrul Primăriei Făgăraș, dedicată acestor proiecte.”, a mai adăugat Gheorghe Sucaciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.