Muzicieni remarcabili pe scena Filarmonicii Brașov, în cadrul Festivalului SoNoRo XVI „Dreamtigers”

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului SoNoRo ajunge marți, 9 noiembrie, pe scena Filarmonicii Brașov cu un concert extraordinar, susținut de zece muzicieni români și străini. Festivalul se desfășoară în perioada 29 octombrie – 14 noiembrie 2021, în București, Brașov, Sibiu și Cluj-Napoca. Prin tema „Dreamtigers” organizatorii și-au propus să aducă un omagiu marelui scriitor sud-american Jorge Luis Borges.

În Brașov, Festivalul SoNoRo va oferi un concert marți, 9 noiembrie, ora 19:00, la Filarmonica Brașov – Sala Patria, intitulat RIVER, TIGER, FIRE.

Titlul concertului, în acord cu tema generală a festivalului, face referire la un pasaj emblematic din opera scriitorului argentinian Jorge Luis Borges: „Timpul este o substanță din care sunt făcut. Timpul este un râu care mă absoarbe, dar eu sunt râul; este un tigru care mă distruge, dar eu sunt tigrul; este un foc care mă mistuie, dar eu sunt focul.”

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

În programul concertului sunt incluse lucrări de Claude Debussy, Ernest Chausson, Ernst von Dohnányi și Franz Schubert, interpretate de muzicienii Suyeon Kang (vioară), Pavel Berman (vioară), Răzvan Popovici (violă), Alexander Zemtsov (violă), Justus Grim (violoncel), Andreas Brantelid (violoncel), Diana Ketler (pian), Ioan-Dragoș Dimitriu (pian), Thorsten Johanns (clarinet)și Olivier Darbellay (oboi).

Foto. Răzvan Popovici

„A devenit deja o tradiție a ultimilor ani ca Festivalul SoNoRo să aducă pe scena Filarmonicii Brașov numele mari de muzicieni incluși în fiecare an în program. Chiar și în condițiile restricțiilor de anul trecut, când am transmis doar online concertele, am dorit ca primele concerte să aibă loc în eleganta Sală Patria și să transmitem publicului invitația de a o vizita, imediat ce va fi posibil, pentru audiții de excepție. Ne bucurăm că anul acesta este posibil să reiterăm această invitație și de abia așteptăm să reîntâlnim publicul din Brașov, care a dovedit o bună și elevată cunoaștere a repertoriului clasic. De asemenea, ne bucurăm să-l avem alături de noi pe scenă pe Ioan-Dragoș Dimitriu, tânărul director al Filarmonicii Brașov, care a reușit într-un timp foarte scurt să aducă un suflu nou și multă energie acestei instituții.” – a declarat Răzvan Popovici, Directorul executiv al Festivalului SoNoRo.

Foto. Ioan Dragoș Dimitriu

„Filarmonica Brașov este mândră să ofere din nou o scenă pentru Festivalul SoNoRo, unul dintre cele mai importante evenimente de muzică de cameră din Europa. Mandatul meu a debutat într-o perioadă dificilă, care a implicat și multe măsuri de protejare a spectatorilor, însă nu am uitat niciodată cât de importantă este calitatea actului artistic pe care îl prezentăm. Încă o dată, prin includerea Filarmonicii Brașov în programul Festivalului SoNoRo, asigurăm prezența unor nume importante ale muzicii clasice internaționale pe scena din Brașov, o scenă care își propune să devină egală cu cele mai importante din Europa.” – a declarat Ioan-Dragoș Dimitriu, Directorul Filarmonicii Brașov.

Mai multe detalii despre concert și modalitatea de achiziționare a biletelor pot fi găsite aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.