Nelu Tătaru: ‘Brașovul nu va fi carantinat’

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, aflat în vizită la Brașov i-a avertizat directorii de spitale să se pregătească pentru valul mare de îmbolnăviri cu noul coronaviru care va urma. Ministrul a explicat că o bună gestionare a situației va fi posibilă numai dacă va exista și o implicare din partea agenţilor economici. Tătaru a dat asigurări că Braşovul nu va fi carantinat.

“Pe viitor, pot vorbi de un Braşov care gestionează – ca şi prognoză să spunem pe următoarele două săptămâni – un număr crescând de cazuri, dar numai în măsura în care va exista şi o preluare a responsabilităţii din partea agenţilor economici”, a explicat Nelu Tătaru, conform Agerpres.

Citeste și:  Castelul Bran își deschide porțile pentru "Noaptea Muzeelor"

Tătaru a felicitat întregul corp medical pentru modul în care a fost gestionată epidemia Covid-19 la Brașov, precizând că numărul mare de infecții depistate este rezultatul unui număr ridicat de testări.

Nelu Tătaru a făcut apel la agenţii economici să respecte normele de protecţie şi i-a felicitat pe cei care au iniţiat testări COVID-19 ale angajaţilor.

“Doar adaptabilitatea şi efortul unui corp medical, împreună cu implicarea autorităţilor locale şi de decizie, a putut face ca gestionarea acestui moment să se situeze în limite normale şi speranţa că, în perioada următoare, cu suport legislativ, vom avea succes şi perioada critică de acum o să o redresăm în următoarea perioadă. Tot ce a însemnat pandemie, la unităţile medicale din judeţul Braşov, a însemnat o gestionare atentă. Chiar dacă unii vor pune numărul mare de cazuri confirmate pe seama unui deficit de depistare, internare, ţin să menţionez că un număr mare de cazuri înseamnă şi un număr foarte de mare de testări şi ţin să felicit agenţii economici care au iniţiat această testare la nivelul angajaţilor”, a spus ministrul Sănătăţii, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.