Ninsori la Brașov și pe Valea Prahovei: Drumarii au intervenit cu zeci de utilaje

Strat consistent de zăpadă pe Valea Prahovei după ninsorile din noaptea de miercuri spre joi. Drumarii au intervenit cu zeci de utilaje pentru a deszăpezi șoselele și a asigura condiții normale de circulație.

Ninsorile au revenit în unele zone din centrul țării, afectând județele Prahova, Brașov și Covasna. Pe Valea Prahovei, unde circulația este dificilă chiar și în condiții normale, stratul de zăpadă depus a necesitat intervenția imediată a echipelor de deszăpezire.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Brașov a anunțat că joi dimineață au fost mobilizate zeci de utilaje, inclusiv autogredere, freze de zăpadă și distribuitoare de materiale antiderapante, pentru a menține circulația deschisă pe DN1, DN71 și DN1A.

Citeste și:  Țigările electronice de unică folosință, o bombă cu ceas pentru sănătate, avertizează InfoCons

Deși traficul se desfășoară în condiții normale, DRPD Brașov recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile meteo, să pornească la drum doar cu autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil despre starea drumurilor.

Jumătate de țară rămâne în orele următoare sub informare de ninsori și lapoviță, însă de mâine se încălzește în toate regiunile. Ne așteaptă un weekend cu fenomene de vară și temperaturi de până la 21 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.