„Noaptea muzeelor”, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

Sâmbătă, 14 mai 2022, Universitatea Transilvania din Brașov așteaptă publicului la Centrul Multicultural, cu ocazia proiectului Noaptea Muzeelor. Alături de muzeele Brașovului, Centrul Multicultural al Universității Transilvania participă la acest eveniment național și european. Între orele 18.00-24.00, puteți vizita expoziția The Moon Glows the Same (curator Cristina Simion) și să-l cunoașteți pe autorul ei, artistul Roland Pangrati.

Proiectul expoziției personale a lui Roland Pangrati, The Moon Glows the Same, oglindește preocupările artistului în explorarea legăturii dintre oameni și natură, dintre corpuri și Pământ, precum și cercetările acestuia, influențate de filosofia și arta Orientului Îndepărtat, legate de reprezentări ale naturii, invitând vizitatorul să pătrundă într-o lume multi-senzorială și sinestezică.

Citeste și:  MF publică Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore în industriile cu tradiţie în România. Înscrierile încep la 29 iulie 2024 

Titlul expoziției este inspirat de un haiku al poetului japonez Basho : The Moon glows the same./It is the drifting cloud forms/(that) make it seem to change. (Luna luminează la fel./Doar formele norilor trecători/Creează impresia schimbării.)

Picturile sunt acril, aur, argint și cupru pe hartie, montate pe panouri de lemn stratificat, grafica este executata cu pigmenți minerali naturali și gofun pe hârtie japoneză washi, pe panouri de lemn stratificat.

Expoziția se află sub patronajul Ambasadei Japoniei în România și este inclusă în seria de manifestări care marchează împlinirea a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Japonia și România.

Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.