Noi măsuri de relaxare de la 1 august. Masca în spațiile închise rămâne însă obligatorie

Noi măsuri de relaxare vor fi aplicate de  la 1 august, anunță premierul Florin Cîțu. Masca de protecție în spațiile publice închise rămâne însă obligatorie.  

Întrebat înainte de şedinţa coaliţiei de guvernare dacă vor exista noi restricţii sau relaxări de la 1 august, premierul a spus: „Relaxări, nu restricţii”.

„Nu scăpăm de mască în interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult de evenimente în aer liber. Dar ora nu se schimbă, tot ora 2,00 noaptea va rămâne. (…) Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem pe ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Eu zic că suntem într-o situaţie foarte bună”, a  declarat Florin Cîțu.

„Singura pregătire pentru valul 4 este vaccinarea. Rămân vaccinuri şi pentru a treia doză. Aşteptăm decizia, dar specialiştii se îndreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Aşa arată direcţia în care merg discuţiile,” a mai explicat acesta.

Anunțul vine simultan cu cel al coordonatoului campaniei naționale de imunizare, medicul Valeriu Gheorghiță care a avertizat că România va înregistra în perioada următoare o creştere a numărului de cazuri, creștere lentă, dar progresivă. Experţii estimează că, la sfârşitul lunii august, varianta Delta a coronavirusului va deveni dominantă, inclusiv în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.