Noi măsuri de relaxare începând de astăzi!

Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare a restricțiilor, care au intrat in vigoare incepand de marti, 1 iunie.

Printre acestea vor putea fi organizate nunți, botezuri sau mese festive la exterior cu maxim 70 de persoane și maxim 50 de persoane la interior. Organizatorii trebuie să asigure distanțarea la 2 metri pentru fiecare persoană. Masca de protecție va fi obligatorie dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mie.

Organizatorii meselor festive pot decide ”desfășurarea activității cu un număr mai mare de persoane”, dacă toți participanții au cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare.

Aceleași moduri de organizare sunt valabile și pentru workshop-uri sau evenimente. Toate sunt deschise fără limite persoanelor care sunt complet vaccinate sau dacă rata de incidență în localitatea/județul respectiv este mai mică de 3 la mie.

Citeste și:  Poliția Brașov: Ia atitudine! Spune stop violenței în mediul școlar

Se deschid locurile de joacă pentru copii la interior, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și dacă părinții sau însoțitorii fac dovada vaccinării.

Se vor putea organiza spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de participanți, iar competițiile sportive vor putea avea spectatori în limita a 25% din capacitatea spațiului. Spectatorii acestor competiții trebuie să fie complet vaccinați sau să prezinte un test PCR.

Sălile de sport vor putea funcționa la capacitate de 70% din capacitatea spațiului fără mască de protecție.

Tot de la 1 iunie restaurantele se deschid la interior și vor putea primi clienți la 70% din capacitate. Intervalul de funcționare este între orele 5 – 24. Administratorul poate permite accesul până la 100% din capacitate dacă persoanele fac dovada vaccinării și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Citeste și:  Din 2024, brașovenii vor avea o nouă zonă verde și de agrement

Crește și gradul de ocupare al hotelurilor de la mare. Acestea vor putea fi ocupate în proporție de 85%.Hotelurile de pe litoral deja sunt rezervate aproape in în lunile de vârf. Potrivit hotărârii toate hotelurile din județul Constanța pot primi clienți și la capacitate maximă dacă toți clienții sunt complet vaccinați.

Oamenii nu vor mai fi obligați să poarte mască la birou în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.