Noile reguli pentru trotinetele electrice au fost publicate în Monitorul Oficial

 Noile reguli de circulaţie pentru trotinetele electrice au fost publicate în Monitorul Oficial.

Regulile stabilesc că cei care conduc astfel de vehicule trebuie să aibă peste 14 ani şi de asemenea este interzis ca trotinetele electrice să mai circule pe trotuar, printre pietoni. Sancţiunile pornesc de la aproape 600 de lei. Aceste reglementări mai clare vin după ce numărul de accidente provocate de conducătorii de trotinete a tot crescut în ultima perioadă. De altfel, este interzis ca pe o trotinetă să se urce două persoane.

Subcomisarul Robert Bistriceanu, ofiţer specialist al Direcţiei Rutiere, a explicat pentru rador.ro, noile reguli: Obligativitatea de a circula numai pe pistă, fiind interzisă circulaţia acestora pe trotuar. Atunci când această pistă nu există pe partea carosabilă, trotinetele pot circula pe drumurile publice, unde este instituit un regim legal de viteză de maximum 50 km/oră. Trotinetele electrice trebuie conduse numai pe un singur rând, atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligaţia de a avea asupra lor actul de identitate.

Pentru nerespectarea noilor reguli, Codul Rutier prevede acum sancţiuni, care pornesc de la 580 de lei.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.