Nou manager interimar la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov

Începând de kuni, 3 octombrie 2022, Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov va avea un nou manager interimar, în persoana economistului Bogdan Aurelian Rusu.

Acesta îl înlocuieşte pe dr. Petru Iulian Ifteni, cel care a îndeplinit funcţia de manager, însă a demisionat recent, din motive personale.

În conformitate cu prevederile art. 177 alin. (5) alin. (6) şi alin. (7) din  Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, numirea interimară a managerilor și membrilor comitetului director din cadrul spitalelor publice din subordine, se realizează prin act administrativ al Președintelui Consiliului Județean Brașov.

„Având în vedere funcția de manager vacantă și necesitatea bunei funcționări a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, în condițiile art. 177 alin. (5) și (6) din Legea nr. 95/2006, am decis să-l numim în funcţia de manager interimar pe domnul Bogdan Rusu, până la revocarea unilaterală din funcție sau până la ocuparea postului prin concurs, dar pe o perioadă nu mai lungă de 6 luni. Domnul Rusu are experienţă în managementul spitalicesc, el ocupând funcţia de director financiar-contabil la Spitalul Judeţean Braşov şi având studii de management în sănătate”, a afirmat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Bogdan Aurelian Rusu a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii „Transilvania” şi a obţinut titlul de Master conferit de Facultatea de Medicină pentru absolvirea programului de studii „Managementul strategiilor preventive şi politici sanitare”.

Citeste și:  Brașovean înșelat prin Metoda Accidentul „de fiul său, Dan”

În perioada 2010-2018, el a ocupat funcţia de director financiar-contabil la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, apoi, până în septembrie 2020, a lucrat ca analist financiar la SIF Transilvania, iar în prezent este administrator Cabinet Expert Contabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.