Numeroase incidente pentru salvamontiștii brașoveni, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 7 cazuri, totalizând 10 persoane care s-au accidentat sau rătăcit, în timp ce practicau sporturile de iarnă sau se plimbau în Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Trei au fost predate echipajelor SMURD, în vederea transportului la unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate.

Vorbim despre un grup format din 4 persoane, care a decis să coboare de pe masiv, după lașarea întunericului, ratacindu-se. După ce au auzit zgomote care li s-au părut a fi de la animale sălbatice, au alertat echipa Salvamont, care s-a deplasat la locul solicitării și i-a evacuat.

Citeste și:  Parcul de pe platforma Lubrifin – IUS, în dezbaterea Consiliului Local

Totodată, un schior a decis să părăsească pârtiile amenajate și să schieze în pădure, unde a rămas blocat. Acesta a fost găsit pe Valea Lamba și a fost coborât în siguranță și adus în oraș.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 230 de cazuri, totalizând 250 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

Recomandări Salvamont Brașov

Turiștii care aleg să se plimbe sau să coboare de la cabanele montane din Masivul Postăvaru sunt sfătuiți să nu mai plece tărziu și să aibă intotdeuna o marjă de timp, pentru a nu fi surprinși de întuneric. De asemenea, dacă se hotărăsc să coboare cu instalațiile de transport pe cablu, să se intereseze de programul de funcționare a acestora și să ajungă în timp util, pentru a nu le găsi închise.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarna, atât pentru siguranță proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.