O bancă prezentă şi în România va desfiinţa 8.000 de locuri de muncă

UniCredit Bank plănuieşte să taie 8.000 de locuri de muncă, ceea ce va duce la închiderea a 500 de unităţi, într-o încercare de a tăia costuri de un miliard de euro.

Aceste măsuri fac parte dintr-un plan strategic pe patru an dezvăluit marţi de directorul executiv Jean Pierre Mustier. Mustier a refuzat să dea detalii despre zonele care vor fi afectate de tăierile de locuri de muncă, dar a susţinut că acestea vor fi realizate într-un „mod responsabil social”.

Planul vine în contextul în care cea mai mare bancă din Italia vrea să-şi majoreze profitul net de la 4,7 miliarde de euro la 5 miliarde de euro în 2023. De asemenea, banca vrea să redistribuie 8 miliarde de euro către acţionari prin răscumpărări de acţiuni, ceea ce ar urma să conducă la creşterea valorii acţiunilor şi a dividendelor, care vor fi majorate cu 40% în perioada menţionată. În perioada 2016-2019, UniCredit Bank a desfiinţat deja circa 14.000 de locuri de muncă, printr-un plan de restructurare care a depăşit reducerile de costuri stabilite iniţial, 

Citeste și:  Polițiștii fac percheziții la Brașov într-un dosar de înșelăciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.