O bibliotecă americană oferă grațiere pentru cărți pierdute în schimbul unor fotografii cu pisici

Potrivit informațiilor furnizate de The New York Times, Biblioteca Publică Worcester din Massachusetts a anunțat că, până la încheierea lunii martie, va oferi scutiri pentru cititorii cu întârzieri în returnarea cărților, în schimbul prezentării unei fotografii sau a unui desen cu pisici.

Abonații bibliotecii din Worcester care au pierdut sau deteriorat cărți sau alte obiecte împrumutate sunt încurajați să aducă o fotografie, un desen sau un decupaj dintr-o revistă cu pisici pentru a-și reactiva cardurile de bibliotecă.

Programul „Miau – Martie” este conceput pentru a atrage înapoi abonații care au renunțat la citit din cauza posibilelor penalizări. În doar câteva zile, inițiativa a determinat sute de returnări ale cărților „uitate” și postări multiple cu pisici pe pagina de Facebook a bibliotecii. La sediul principal al Bibliotecii Worcester a fost creat un „perete al pisicilor”, care se dezvoltă rapid și pe care sunt expuse fotografiile și desenele aduse de abonați.

Citeste și:  Emoție și multă bucurie pentru absolvenții Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov

Directorul bibliotecii, Jason Homer, a declarat pentru NYT că aproximativ 400 de persoane și-au deblocat cardurile de bibliotecă și și-au restabilit drepturile de împrumut. „Orice pisică este bună, de altfel, orice creatură este bună.” Un băiat de 7 ani, care nu avea pisică și a pierdut un exemplar din cartea „Captain Underpants”, și-a reactivat cardul de bibliotecă după ce angajații i-au dat hârtie și creioane colorate pentru a desena pe loc o mâță.

Bibliotecile publice din Statele Unite, inclusiv cele din Worcester, un oraș cu aproximativ 200.000 de locuitori, încearcă să încurajeze oamenii să iasă din izolarea cauzată de pandemie. Folosite temporar ca centre de vaccinare, bibliotecile din oraș s-au transformat din nou în spații comunitare vibrante, oferind cursuri de artizanat, acces la computere, programe de dezvoltare personală sau de prevenire a fraudelor.

Citeste și:  Jazz in the Park a lansat biletele de o zi

În timpul restricțiilor, mulți oameni au pierdut cărți în timpul mutărilor nepregătite sau le-au uitat în sălile de clasă, fără să știe când se vor putea întoarce pentru ele. Proiectul „Miau – Martie” a luat ființă după luni de brainstorming într-un grup de lucru creat pentru a găsi modalități creative de a-i readuce pe oameni înapoi la bibliotecă. Directorul speră că acest proiect va ajuta la deconstruirea stereotipului „bibliotecarului sever”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.