O brașoveancă este târâtă în instanță de firma la care lucra, după ce a primit un salariul de 23.000 de euro

O angajata a unei fabrici din Brasov a fost trimisa in judecata dupa ce firma la care lucreaza i-a transferat in cont, din greseala, peste 100.000 de lei, iar muncitoarea a refuzat sa restituie banii, anunță ziare.com.

Procesul este pe rolul Curtii de Apel Brasov, iar sentinta finala a ramas in pronuntare.
O tanara de 31 de ani din judetul Brasov, care s-a trezit in cont cu echivalentul in lei a 23.000 de euro, a fost trimisa in judecata pentru insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor dupa ce a refuzat sa returneze banii.

„Norocul” a dat peste tanara de 31 de ani in martie 2019, cand fabrica la care lucra i-a transferat in cont suma de 112.194 lei (n.r. – aproximativ 23.000 de euro), cu 110.597 lei mai mult decat salariul pe care firma dorea sa il transfere angajatei.

Citeste și:  Braşovul are cel mai spectaculos nod rutier din România, momentan doar pe hârtie

Potrivit rechizitoriului, dupa ce au constatat ca au transferat uriasa suma de bani in contul angajatei, reprezentantii firmei au incheiat cu tanara un angajament de returnare a banilor, lucru care nu s-a intamplat, tanara folosind „salariul” de peste 20.000 de euro in interes propriu.

Condamnata cu aplicarea pedepsei

In urma acestei situatii, reprezentantii firmei la care lucra tanara au facut plangere penala, iar angajata a fost trimisa in judecata. In proces, inculpata a recunoscut toate acuzatiile, cerand sa fie judecata in procedura simplificata.

In urma procesului, Judecatoria Brasov i-a aplicat tinerei o pedeapsa de doua luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei si 60 de zile de munca in folosul comunitatii. Practic, aplicarea pedepsei a fost amanata, ceea ce inseamna ca tanara o sa aiba cazierul curat.

Citeste și:  Scrisorile copiilor de la sate care îl aşteaptă pe Moş Crăciun anul acesta vor fi citite în direct la Magic FM

Instanta retine ca inculpata si-a insusit o suma considerabila de bani, suma ce a fost virata din eroare in contul sau de catre societatea angajatoare. In ciuda acestui fapt, inculpata nu a inteles sa restituie suma de bani primita din eroare ci a ales sa ii foloseasca in interes propriu. Cu privire la circumstantele personale ale inculpatei, se retine ca aceasta este la primul contact cu legea penala, astfel ca nu se poate retine o perseverenta infractionala in sarcina sa„, se arata in sentinta Judecatoriei Brasov.

In pronuntarea sentintei, judecatorul a mai avut in vedere ca tanara „este necasatorita, are studii medii si nu are ocupatie”.

Citeste și:  O nouă campanie națională de prevenire a traficului de persoane se desfășoară și la Brașov

De asemenea, inculpata a avut o atitudine cooperanta cu organele judiciare, aceasta a recunoscut savarsirea faptei si a participat in mod activ la desfasurarea activitatilor de urmarire penala. In cursul judecatii, a recunoscut in totalitate faptele retinute in sarcina sa prin actul de sesizare a instantei, mentionand totodata ca este de acord cu prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii„, a mai punctat judecatorul care a pronuntat sentinta pe fond.

In urma procesului, tanara a fost obligata sa ii achite firmei la care a lucrat suma de 107.518 lei, bani transferati din greseala in contul tinerei.

Sentinta Judecatoriei Brasov a fost atacata cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Brasov. In 16 februarie 2021 este programata pronuntarea sentintei finale in acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.