O companie cu sediu și la Brașov va asigura infrastructura IT la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

Atos, lider global în transformarea digitală, și Comitetul Olimpic Internațional (IOC) își anunță extinderea parteneriatului la nivel mondial, până în 2024. În calitate de integrator principal de tehnologie, Atos va asigura infrastructura IT pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din 2022 și Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Încă din 1989, Atos a fost partenerul IT al Mișcării Olimpice, compania furnizând servicii pentru Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Barcelona, în 1992. Începând cu anul 2001, Atos a devenit partenerul IT al Mișcării Olimpice la nivel mondial.

„În aceste perioade fără precedent, sprijinul și încrederea partenerilor noștri la nivel mondial sunt mai importante ca niciodată. În conformitate cu Agenda Olimpică 2020, respectiv planurile strategice ale IOC, suntem încântați să continuăm parteneriatul cu Atos, ghidul nostru de încredere într-o perioadă marcată de transformare digitală, care ne oferă baza digitală și platformele digitale necesare desfășurării Jocurilor Olimpice. Ne bucură faptul că ne putem baza în continuare pe sprijinul Atos în cadrul Mișcării Olimpice și putem aduce valorile Olimpice mai aproape de miliarde de oameni, la nivel mondial”, a declarat Thomas Bach, Președintele IOC.

„Suntem încântați să ne extindem parteneriatul cu IOC, care are deja o istorie de aproape 30 de ani. Vom continua angajamentul nostru de susținere a Jocurilor Olimpice prin intermediul tehnologiilor și inovațiilor de top, servicii integrate de conectare, securizare și digitalizare a Jocurilor. Vom realiza acest obiectiv conectând oamenii, mediul de business și tehnologia, oferind soluții durabile pentru Comitetul Olimpic, având în centrul acțiunilor noastre angajamentul de sustenabilitate, ce se află deopotrivă în abordarea Jocurilor Olimpice și în misiunea Atos”, a declarat Elie Girard, CEO Atos.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

În calitate de partener global, Atos va susține în continuare Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din 2022, precum și Jocurilor Olimpice de la Paris, din 2024, unde se află și sediul global al Atos.

Acordul include, de asemenea, drepturi de marketing pentru Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) și Jocurile Paralimpice, prin acordul de colaborare pe termen lung dintre IOC și IPC, dar pentru Jocurile Olimpice pentru Tineret.

Atos susține în prezent Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 prin furnizarea sistemelor olimpice de bază (ex. gestionarea acreditărilor), precum și a aplicațiilor care gestionează, printre altele, înscrierile sportivilor la evenimente, portalul online de voluntari, programul de competiție, managementul forței de muncă și aplicația de votare pentru Comisia sportivilor IOC. Totodată, Atos se ocupă de furnizarea tuturor rezultatelor oficiale către pagina web și aplicația Jocurilor, dar și de oferirea către mass-media a biografiilor sportivilor și a altor tipuri de informații de background.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

La PyeongChang 2018, Atos a livrat pentru prima dată sistemele IT necesare Jocurilor Olimpice în Cloud. Modelul va fi replicat și în cazul competiției Tokyo 2020, sprijinind Comitetul Olimpic în implementarea de soluții durabile, prin minimizarea impactului asupra mediului înconjurător în comparație cu edițiile anterioare. La următoarele ediții, Atos va gestiona, de asemenea, cel mai inovator sistem de control avansat al accesului (AACS).

„Atos devine cel de-al 12-lea partener olimpic la nivel global care și-a prelungit parteneriatul până în 2024. Sprijinul oferit pe termen lung de către partenerii noștri oferă Mișcării Olimpice posibilitatea de a se bucura de stabilitate financiară și sprijin operațional, lucru care ajută la depășirea provocărilor, inclusiv cele generate de perioada actuală fără precedent. Redistribuind 90% dintre veniturile înregistrate, Comitetul Olimpic este capabil să sprijine sportul și sportivii la nivel mondial, pe tot parcursul anului”, a declarat Jiri Kejval, președintele Comisiei de marketing a IOC.  

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

„Jocurile Olimpice înseamnă muncă în echipă, cu toții lucrând în cadrul unui ecosistem de parteneri. Trebuie să colaborăm pentru a ne atinge obiectivul comun, acela de a crea magia Jocurilor Olimpice. Vorbim de un mediu complex, cu multiple părți implicate, unde suntem responsabili de o varietate de servicii, de la consultanță la integrare și operațiuni. Datorită complexității și solicitărilor avansate pe care le presupune această competiție, am evoluat mult și în ceea ce ține de tehnici și tehnologii noi. Suntem mândri să ne extindem sprijinul pentru Mișcarea Olimpică, aducând cu adevărat Jocurile Olimpice în era digitală”, a declarat Patrick Adiba, Head of Major Events în cadrul Atos.

Despre Atos SE

Atos este lider global în transformare digitală cu 110.000 de angajați în 73 de țări și venituri anuale de 12 miliarde de euro. Numărul 1 în Europa în servicii de Cloud, Cybersecurity și High-Performance Computing, Grupul Atos oferă soluții end-to-end de Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications și Digital Workplace. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și operează sub brandurile Atos, Atos Syntel și Unify. Atos este o Societate Europeană (SE), listată la Bursa din Paris cu indicele CAC 40.

Scopul Atos este de a contribui la proiectarea viitorului spațiului informational. Expertiza și serviciile sale sprijină dezvoltarea cunoștințelor, educației, și cercetării, într-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea  excelenței științifice și tehnologice. La nivel global, Grupul permite clienților si angajaților săi, dar și membrilor societății în general, să trăiască, să lucreze și să se dezvolte în mod durabil într-un spațiu informațional sigur si securizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.