O companie privată va oferi 50 de burse la cursurile de formare în IT „Generația Tech” în BRAȘOV

O companie privată va oferi 50 de burse pentru brașovenii care doresc să se specializeze sau să se supra-specializeze în IT, în cadrul programului național Generația Tech, derulat în parteneriat cu Digital Nation.

Bursele Generația Tech sunt disponibile pentru cei interesați de specializare gratuită în Competențe Digitale, Digital Marketing, Dezvoltare Web – nivel începător sau intermediar, Java și FullStack Javascript, în cadrul unor cursuri intensive de 4 luni, ce se vor desfășura online sau la Hubul Digital Nation din Brașov. Cei care doresc să aplice la burse trebuie să aibă domiciliul în Brașov, să aibă cunoștințe minime de limba engleză și să aplice online până pe 12 septembrie 2021 la adresa www.generatiatech.ro/Brasov/ .

Citeste și:  Permise de conducre reținute pentru drifturi în Poiana Brașov

Compania privată se alătură programului Generația Tech 2021 în urma invitației făcute de Primăria Municipiului Brașov și Agenția Metropolitană Brașov către companiile importante din județ, alături de alte companii de renume precum BEPCO și PENTALOG, și marchează astfel angajamentul ferm al municipalității și al companiilor private active în județul Brașov de a investi în calificarea digitală a forței de muncă locale și în susținerea pe termen lung a comunității locale. 

‘’SIEMENS e prezentă în România de peste un secol, cu un număr mare de angajați în toată țara, așa că e firesc să ne dorim să sprijinim concret comunitatea locală și să investim în dezvoltarea fiecărui oraș în care activăm. De aceea am răspuns pozitiv la invitația municipalității de a ne alătura programului Generația Tech din Brașov. Prin bursele oferite brașovenilor care doresc să se specializeze în IT, ne propunem să contribuim pe termen lung la eforturile de digitalizare și tehnologizare de care avem cu toții atâta nevoie.”‘,’ spune Cristi IRIMIA, SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE SRL.

Citeste și:  Spectacolul "POVESTIRI CULESE" cu Maia Morgenstern, pe 29 ianuarie, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Dincolo de sponsorizarea participării gratuite pentru 50 de cursanți îÎin cadrul programului Generația Tech, reprezentanții companiei vor participa și în cadrul evenimentelor desfășurate în Hubul Generația Tech Brașov și se vor implica activ în atelierele de angajabilitate locală ale programului, participanții vor beneficia astfel de workshop-uri de formare a competențelor soft, pregătiri pentru prezentarea la un interviu și integrarea pe piața muncii, implicarea tinerilor în micro-proiecte concrete cu beneficiari reali (companii locale, ONG-uri, municipalitate), dar și ulterior, prin oferirea de interviuri și oportunități de angajare pe plan local, facilitarea parteneriatelor în vederea angajării și susținerea evoluției absolvenților angajați.


Mai multe detalii pe generatiatech.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.