O echipă românească de programatori a conceput un joc video ce prezintă povestea Europei

Un joc video educaţional, realizat de către o echipă de programatori români şi care prezintă povestea Europei de-a lungul unor perioade istorice-cheie, este bine primit în Europa, susţin realizatorii noului produs.

Jocul „The Spirit of Europe – Origins” a fost conceput la Arad şi vizează să ajute procesul didactic în instituţiile de învăţământ unde se predă istoria Europei sau valorile europene, dar este destinat şi internauţilor care doresc pur şi simplu să-şi îmbunătăţească cultura generală.

Potrivit sursei citate, echipa IT de la Predict CSD Consulting a pregătit jocul în ultimii doi ani în cadrul proiectului Erasmus+, alături de partenerii: Asociaţia Millenium Center din Arad – România, Euro – Net din Italia, IDEC din Grecia şi Inercia Digital S.L. din Spania.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

„Jocul prezintă povestea Europei, de-a lungul unor perioade istorice cheie: Grecia Antică, Imperiul Roman, Migraţia popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu şi Renaşterea (…) Vizând dezvoltarea unui mediu simulat captivant, cunoscut în mod obişnuit ca joc video, în care jucătorul călătoreşte prin istoria Europei, de la începuturile sale mitologice până în prezent, participând activ la evenimente cheie de-a lungul istoriei şi mitologiei care au modelat Europa de astăzi, această abordare conectează participanţii cu valori, pe lângă învăţarea istoriei şi mitologiei, culturii şi civilizaţiei Europei”, susţin creatorii.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.