O firmă din Brașov va livra Romsilva 140 de jeepuri

În plină criză bugetară, Regia Naţională a Pădurilor cheltuie milioane pentru maşini de teren 4×4.

Romsilva a cumpărat nu mai puţin de 140 de maşini de teren 4×4, una din cele mai mari achiziţii de acest fel realizate în ultimii ani de o regie de stat. Valoarea contractului depăşeşte 1,5 milioane de euro, bani care vor merge către Auto Novex SA, un distribuitor Ford din Braşov. Cele 140 de jeepuri fac parte dintr-un plan de achiziţie mai amplu al Romsilva, care şi-a bugetat pentru anul acesta aproape 10 milioane de euro pentru înnoirea întregului său parc său auto. Achiziţia regiei naţionale a pădurilor vine în contextul în care Guvernul încearcă disperat să acopere un deficit bugetar uriaş, de şapte miliarde de lei.

Citeste și:  România a înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor la utilități din Uniunea Europeană

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA a atribuit pe 21 iulie 2019 un contract pentru “furnizare autoturisme de teren, inclusiv servicii de asigurare obligatorie (RCA) şi servicii de asigurare facultativă (CASCO)”. Durata contractului este de 24 de luni şi presupune achiziţia a 140 de maşini 4×4, cu o valoare finală de 1.573.290 de euro, fără TVA, iar câştigătoare a fost desemnată Auto Novex SA, un dealer Ford din Braşov.

Toate cele 140 de jeepuri trebuie să aibă aceeaşi culoare: albastru, gri, negru sau maro

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei iniţiate chiar de Crăciun, pe 25 decembrie 2018, jeepurile trebuie să aibă următoarele caracteristici tehnice minime obligatorii: capacitate cilindrică max. 1.600 cm, putere minim 110 CP, combustibil motorină, volum rezervor minim 45 l, 5 locuri, gardă la sol de minim 165 mm, minim 4 uşi, lungime minim 4.050 mm, ABS cu EBV şi asistenţă la frânarea de urgenţă, control electronic al stabilităţii, computer de bord, sistem multimedia, direcţie asistată etc.

Citeste și:  România a înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor la utilități din Uniunea Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.