O nouă etapă în proiectul Aeroportului Internaţional Braşov a început astăzi

O nouă etapă în proiectul Aeroportului Internaţional Braşov a început astăzi, odată cu prima şedinţă pe tema certificării acestui obiectiv.

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi Alexandru Anghel, directorul Direcţiei Implementare Aeroport Braşov din cadrul executivului judeţean, au fost prezenţi la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), pentru a stabili de comun acord cu factorii de decizie ai instituţiei calendarul de implementare şi etapele ce vor trebui parcurse pentru certificarea Aeroportului.

La discuţii au fost prezenţi membrii echipei din Executivul Consiliului Judeţean Braşov care se ocupă de procesul de certificare, respectiv consilierii Ioana Pozinărea şi Bogdan Bardan. Din partea Autorităţii au fost prezenţi Nicolae Stoica, directorul general al AACR, Cristian Dolofan, şeful Serviciului Aerodromuri, şi Daniel Ivan, inspector de specialitate.

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

Cu acest prilej, a fost instituit cadrul de comunicare instituţională, având în vedere că procesul de certificare este unul laborios şi urmează să se desfăşoare pe parcursul mai multor luni.

De astăzi, 24 martie, în mod oficial, am început procedurile pentru certificarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav! Am stabilit că vom certifica Aeroportul pe baza reglementării naţionale în domeniu, astfel încât să realizăm cât mai rapid întregul parcurs procedural. Ulterior, vom da publicităţii în Publicația de Informare Aeronautică – AIP România caracteristicile tehnice ale Aeroportului, împreună cu facilitățile și serviciile asigurate, iar apoi vom putea începe operarea, odată cu primele curse naţionale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Citeste și:  IMM-urile brașovene au un mediator în relația cu instituțiile statului

La rândul său, directorul executiv Alexandru Anghel a explicat că scopul final este operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov, iar un pas esenţial în această direcţie îl reprezintă demersul de a obţine certificarea.

Continuăm implementarea proiectului şi ne ocupăm de toate investiţiile pe care le mai avem de făcut, însă infrastructura aeroportuară trebuie să primească certificarea din partea Autorităţii Aeronautice, astfel încât să putem opera curse de pe Aeroportul Braşov. Demersul de certificare înseamnă, în esenţă, să demonstrăm că tot ceea ce am construit la Ghimbav se conformează cerinţelor de ordin tehnic care trebuie îndeplinite de orice aeroport”, a menţionat Alexandru Anghel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.