O nouă premieră națională în domeniul dispozitivelor implantabile pentru pacienții cardiaci, la un spital privat din Brașov

Într-o premieră națională, recent, a avut loc implantarea unui stimulator cardiac dintr-o nouă generație, ceea ce prezintă un mare pas tehnic, permițând efectuarea investigațiilor RMN fără intervenții suplimentare, oriunde și oricând, fără a necesita prezența unui medic specializat în dispozitive implantabile (“de gardă RMN 24/7”).

De asemenea, această clasă de aparate reprezintă primele dedicate în mod special stimulării ramului sting, o metodă revoluționară în tratamentul insuficienței cardiace.

Este primul stimulator cardiac de acest tip implantat în România.

Procedura de implantare a stimulatorului cardiac a fost realizată în premieră națională la Spitalul Clinicco de către Dr. Sorin Micu, medic primar cardiolog, doctor în științe medicale, șef departament electrofiziologie și dispozitive implantabile.

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

Această realizare marchează un progres semnificativ în domeniul terapiei cardiace și deschide noi perspective pentru pacienții cu afecțiuni cardiace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.