O săptămână de foc pentru echipa de handbal senioare Corona Brașov

  • Corona Brașov și-a măsurat forțele în șase meciuri cu formații din Liga Florilor
  • Alin Bondar consideră că meciurile au pus în evidență atu-urile, dar și minusurile echipei brașovene

Corona Brașov a întâlnit între 11 și 17 august patru formații de primă ligă: CS Minaur Baia Mare – vicecampioana României;  CS Măgura Cisnădie, calificată în cupele europene pentru sezonul 2021-2022, HC Zalău – una dintre cele mai puternice echipe pe teren propriu din Liga Florilor și CSM Deva – câștigătoarea diviziei A în sezonul 2020-2021.

Turul de forță desfășurat de handbalistele brașovence a fost un adevărat test, în care le-a fost pusă la încercare forma fizică și a fost analizat modul de joc și aplicarea tehnicii de joc impusă de antrenorul Alin Bondar. 

Trebuie remarcat faptul că formația noastră este o echipă tânără, în formare, având un lot de 19 jucătoare, dintre care o junioară și 11 jucătoare care tocmai au terminat junioratul.

Meciurile (cu unele echipe au avut loc câte 2 meciuri) s-au terminat cu următoarele rezultate: CSM Deva – Corona Brașov (27-23) / (33-38), CS Măgura Cisnădie – Corona Brașov (37-23), HC Zalău – Corona Brașov (52-29) / (36-29), CS Minaur Baia Mare – Corona Brașov (32-21). 

Citeste și:  România a învins clar Polonia, cu 67-27, la debutul în Rugby Europe Championship 2023

Pentru a reduce riscul unor eventuale accidentări, lotul Coronei a fost împărțit în două echipe, valoric egale, în analiza staff-ului tehnic. Singurul meci în care s-au folosit toate jucătoarele a fost ultimul din serie, în întâlnirea cu Minaur Baia Mare, vicecampioana României, deoarece jucătoarele resimțeau un grad mare de oboseala înaintea meciului.

„Obiectivele acestor meciuri au fost creșterea jocului defensiv și omogenizarea lotului, folosind la fiecare meci formule diferite atât pe faza de atac, cât și pe cea de apărare” declară Alin Bondar, tehnicianul echipei. 

În urma jocurilor, staff-ul tehnic s-a declarat mulțumit de anumite aspecte ale jocului și a reușit să identifice, cu obiectivitate, unele minusuri. Decizia de alegere în pregătire a unor adversari puternici a fost considerată corectă, mai ales prin prisma faptului că echipa s-a confruntat cu patru stiluri de joc diferite. 

CSM Deva – 5 reprize disputate și 3 câștigate în compania unei formații care a realizat 12 transferuri pentru Liga Florilor în această vară, unele foste campioane ale României sau chiar golgetere ale primei ligi naționale. Corona a demonstrat în aceste meciuri un joc defensiv bun și un joc bun al portarilor. 

Citeste și:  Cupa Davis: Jucătorul Filip Jianu a adus victoria României în meciul cu Thailanda, 3-2

CS Măgura Cisnădie –  o echipă puternică, de cupe europene, cu transferuri importante în această vară și care îl are de acum pe banca tehnică și pe secundul echipei naționale, norvegianul Bent Dahl. Experiența acestei întâlniri este una prețioasă, handbalistele noastre având ocazia să ia contact pentru prima dată cu astfel de valori individuale, componente a unor naționale cu greutate în plan mondial.

HC Zalău – Duritatea jocului foarte fizic, mult sub limita regulamentului, a fost resimțită ca un șoc de jucătoarele Coronei în prima întâlnire. Cu toate acestea, în cel de-al doilea meci, jucătoarele au reușit să intre în jocul adversarului și să răspundă în aceeași manieră de joc, printr-un joc fizic. Alin Bondar consideră că acest meci a fost cel mai bun al echipei de când se află la conducerea echipei. 

CS Minaur Baia Mare – oboseala acumulată în meciurile precedente a fost atent monitorizată de staff-ul tehnic și, din cauza gradului înalt, obiectivul de joc a fost transformat într-unul de evitare a accidentărilor și de păstrare a întreg lotului valid. Cu toate acestea, formația brașoveană s-a aflat la conducere în prima parte a jocului și a jucat de la egal la egal în anumite situații de joc. 

Citeste și:  România a învins clar Polonia, cu 67-27, la debutul în Rugby Europe Championship 2023

„Avem după aceste jocuri o imagine clară asupra lotului de jucătoare și a lucrurilor care trebuie îmbunătățite” – Alin Bondar. 

Marcatoarele acestor meciuri de pregătire: Monica Barabas – 19 goluri, Carla Lăcătuș – 10 goluri, Jelena Terzic – 16 goluri, Valentina Soreanu – 18 goluri, Ana Maria Vacariu – 10 goluri, Szidonia Ordog – 2 goluri, Cristina Iordachi – 14 goluri, Alexandra Dumitrascu -19 goluri, Medena Pacurariu – 3 goluri, Diana Golanu – 3 goluri, Bianca Voica – 10 goluri, Georgiana Olaru – 2 goluri, Sarah Darie – 6 goluri, Flavia Munteanu – 12 goluri, Brigitte Bitay -13 goluri. Poarta a fost apărată de Raluca Radoi și Ștefania Mărginean.

Următoarele meciuri ale echipei Corona Brașov vor avea loc în  noastre în turneul de la Târgu Jiu, în 27-29 august, la care participă echipe din Divizia A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.