O secție modulară ATI va fi construită în curtea Spitalului Județean Brașov

O secție ATI va fi construită în curtea Spitalului Județean Brașov. În acest sens, executivul județean brașovean a alocat suma de 5,8 milioane de lei pentru realizarea construcției modulare.

Termenul de finalizare este de două luni, iar secția va oferi servicii tip ATI pacienților infectați cu covid.
Proiectul prevede 27 paturi dispuse în 4 saloane și 3 rezerve de tip izolator și a fost oferit gratuit de Fundaţia HERA şi Asociaţia „Dăruieşte Viaţa”. Circuitele secției modulare au fost gândite în aşa fel încât să nu se intersecteteze fluxurile de pacienţi şi materiale.

Clădirea, formată din containere va avea căi de acces separat pentru personalul medical, pentru pacienţi, pentru evacuarea materialelor folosite şi contaminate.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Conform documentaţiei, va exista un acces direct din exterior la containerul de neutralizare deșeuri și unul din exterior la containerul morgă.
Pe lângă spațiul medical, se va realiza și o platformă tehnică şi un spațiu tehnic pentru rețelele de fluide medicale, precum și o stație de epurare. Ca funcțiuni suport, în secție se vor amenaja un laborator de analize medicale și un spațiu de sterilizare.

Conform documentaţiei care a însoţit proiectul de hotărâre, durata de execuție a structurii modulare din curtea Spitalului Judeţean va fi de două luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.