O țară vecină cu România a dat undă verde construcției de mașini zburătoare la scară largă

Fundația Rusă pentru Proiecte de Cercetare Avansată a anunțat că a fost înființat un laborator special la Institutul de Cercetări Aeronautice Siberiene, pentru a crea „un model demonstrativ la scară largă a unui drone de decolare și aterizare ultra-scurte cu propulsie hibridă (o mașină care zboară)”, după cum Rusia s-a alăturat nebuniei taxiurilor aeriene.

Oamenii de știință din cel mai mare oraș din Siberia, Novosibirsk, au primit sarcina de a dezvolta ceea ce poate deveni prima mașină zburătoare a țării în următorii patru ani.

Dacă totul merge în plan, modelul va fi proiectat și testat complet atât într-un tunel al vântului, cât și în aer și pe sol până în 2023. Vehiculul va fi capabil să acopere o distanță mai mare de 1.000 km în aer, în timp ce se deplasează cu o viteză de peste 300 km / h. Drona va avea nevoie de un platou de aterizare de 50 de metri pentru a putea funcționa.

Citeste și:  Unul din doi elevi, victimă a bullyingului. Peste 80%, martori ai situatiilor de bullying

Mașinile care zboară sunt acum dezvoltate în mod activ pe tot globul, ca mijloc de a evita traficul pe teren și de a reduce poluarea.

Încă nu se vede cine va câștiga cursa pentru a produce prima mașină zburătoare rusească. În august, un proiect administrat de stat, AeroNet, la care participă producători de avioane de renume, cum ar fi Sukhoi și Ilyushin, a promis să lanseze în 2025 un model experimental al propriului taxi de drone aeriene.(eTN)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.