O treime din școli nu dispun de acces la apă potabilă conform UNESCO

Aproximativ o treime din totalul şcolilor din lumea întreagă nu dispun de acces la apă potabilă şi la instalaţii sanitare de bază, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), informează DPA.

Elevii învaţă mai bine în şcoli sigure şi sănătoase, a declarat luni directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay. Cu toate acestea, multor şcoli le lipsesc în continuare facilităţile necesare pentru a asigura siguranţa elevilor, a adăugat ea.

De aceea, UNESCO a lansat un apel către comunitatea internaţională pentru a sprijini ţările afectate de această problemă.

Potrivit datelor UNESCO, aproape 584 de milioane de copii dispun în prezent de un acces limitat sau chiar deloc la apă potabilă şi la instalaţii sanitare, precum toalete, în şcolile în care sunt înscrişi. Aproximativ 40% dintre ei trăiesc în Africa Subsahariană.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

UNESCO afirmă că măsurile adoptate pentru a asigura sănătatea şi hrana elevilor i-au făcut pe copii să vină mai des la şcoală şi să rămână în ciclul educaţional. Numai mesele regulate asigurate în şcoli au contribuit deja la creşterea ratei de înscriere şcolară cu 9%, notează Agerpres.

Sursa. Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.