Oameni de afaceri austrieci, interesați de proiectele dezvoltate la Brașov

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean, a primit ieri dimineaţă vizita unei delegaţii de oameni de afaceri austrieci, care se află într-o misiune economică la Braşov, pe tema infrastructurii „Smart City, Urban Technology, Smart Airports”.

Delegaţia a fost condusă de Gerd Bommer, consilierul comercial al Ambasadei Austriei în România, şi a inclus investitori care activează în domenii precum protecția mediului și tehnologie urbană, sisteme pentru creșterea siguranței circulației traficului rutier și pe calea ferată, sisteme de securitate pentru aeroporturi și soluții împotriva incendiilor, sisteme pentru transmiterea căldurii şi a agentului termic.

La discuţii au fost prezenţi vicepreşedintele CJ Todorică Şerban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Silviu Costea, preşedintele Clubului Economic German, Werner Braun, alături de oameni de afaceri locali.

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

Dezvoltatorii austrieci au fost interesaţi de proiectele în care este și va fi implicat Consiliul Judeţean Braşov în dezvoltarea județului.

Le-am prezentat oaspeţilor noştri stadiul implementării Aeroportului Internaţional Braşov, cel mai important proiect investiţional al Consiliului Judeţean Braşov. Am accentuat ideea că în urma achiziţiilor pe care le-am finalizat sau care sunt încă în derulare, vom dispune de echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie pentru tot ce înseamnă operaţionalizarea Aeroportului. Totodată, i-am invitat pe investitorii austrieci să participe la procedurile de achiziţie pe care administraţia judeţeană şi celelalte administraţii publice le desfăşoară, astfel încât să poată contribui cu experienţa şi competitivitatea firmelor pe care le reprezintă la implementarea proiectelor de dezvoltare pe care cu toţii ni le propunem”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Citeste și:  CellEAST - Primul Concurs Internațional din România dedicat exclusiv Violoncelului. Premii în valoare de 11.000 euro

În ziua precedentă, delegaţia austriacă a vizitat amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov şi terminalul de pasageri, fiind însoţită de directorul executiv Alexandru Anghel, coordonatorul echipei CJ Braşov care implementează proiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.