Oamenii de știință francezi au descoperit o nouă variantă a SARS-CoV-2

O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Franța. Are 46 de mutații și ar putea fi mai contagioasă, spun specialiștii. Tot ei spun însă că deocamdată sunt puține semne că aceasta ar putea depăși tulpina Omicron.

12 cazuri de infectare cu noua variantă au fost depistate în zona Marsiliei, primul dintre ele la o persoană care a calatorit în Camerun. Tulpina a fost descoperită pe 10 decembrie, dar din primele informații se pare ca nu s-a raspândit foarte mult de atunci.

Varianta nu a fost depistată în alte ţări sau etichetată ca o variantă aflată sub investigaţie de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Descoperirea ei a fost anunţată într-o lucrare postată pe medRxiv. Cercetarea nu a fost publicată încă într-un jurnal academic.

Citeste și:  Olandezul care a înfruntat COVID timp de 613 zile: Virusul suferă peste 50 de mutații în corpul său, rămâne nevindecat

Cercetătorii cred că, probabil, tulpina a evoluat dintr-un virus mai vechi: „Aceste observaţii arată încă o dată impredictibilitatea apariţiei noilor variante SARS-CoV-2. Şi ele exemplifică dificultatea de a controla răspândirea ulterioară”, se precizează în cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.