Oficial al Comisiei Europene, în vizită la Aeroportul Internațional Brașov

Aeroportul Internațional Brașov a fost vizitat ieri de către Mariagrazia La Piscopia, Director Executiv SESAR Deployment Manager, însoțită de Directorul General al ROMATSA, Adrian Cojoc.

Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, a prezentat stadiul activităților pentru operaționalizarea aeroportului, primul din România și sud-estul Europei care va utiliza tehnologia remote tower pentru serviciile de navigație aeriană.

Adrian Cojoc a precizat că asigurarea de către ROMATSA a managementului traficului aerian pentru Aeroportul Brașov de la o distanță de 450 de kilometri ilustrează angajamentul regiei pentru modernizarea și digitalizarea ATM într-un efort combinat al tuturor partenerilor.

SESAR Deployment Manager este organismul desemnat de Comisia Europeană pentru asigurarea coordonării și implementării sincronizate a Proiectelor comune de modernizare a managementului traficului aerian.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Funcția SDM este deținută de un parteneriat care reunește furnizori de servicii de navigație aeriană, operatori aeroportuari, companii aeriene și EUROCONTROL Network Manager. 

Sursa, Adrian Veștea / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.