Oficial al Comisiei Europene, în vizită la Aeroportul Internațional Brașov

Aeroportul Internațional Brașov a fost vizitat ieri de către Mariagrazia La Piscopia, Director Executiv SESAR Deployment Manager, însoțită de Directorul General al ROMATSA, Adrian Cojoc.

Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, a prezentat stadiul activităților pentru operaționalizarea aeroportului, primul din România și sud-estul Europei care va utiliza tehnologia remote tower pentru serviciile de navigație aeriană.

Adrian Cojoc a precizat că asigurarea de către ROMATSA a managementului traficului aerian pentru Aeroportul Brașov de la o distanță de 450 de kilometri ilustrează angajamentul regiei pentru modernizarea și digitalizarea ATM într-un efort combinat al tuturor partenerilor.

SESAR Deployment Manager este organismul desemnat de Comisia Europeană pentru asigurarea coordonării și implementării sincronizate a Proiectelor comune de modernizare a managementului traficului aerian.

Citeste și:  Orașul recreat de artiști brașoveni într-un nou eveniment al proiectului „Re:Imagine Brașov”

Funcția SDM este deținută de un parteneriat care reunește furnizori de servicii de navigație aeriană, operatori aeroportuari, companii aeriene și EUROCONTROL Network Manager. 

Sursa, Adrian Veștea / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.