Oficialii au adoptat modificările la regulamentul Camerei Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 202 voturi „pentru”, 91 voturi „împotrivă” şi 4 abţineri, o hotărâre prin care se modifică regulamentul forului legislativ. Noile modificări au fost adoptate cu voturi din partea PSD, PNL, UDMR şi grupului minorităţilor naţionale. USR şi AUR vor ataca la CCR documentul.

  • Transmisiunile în direct din plenul Camerei Deputaţilor vor fi permise numai din perimetrul arondat grupului parlamentar respectiv.
  • Transmisiunile live vor rămâne în continuare interzise în şedinţele Biroului permanent, iar dacă acestea vor fi făcute, vor exista sancţiuni.
  • Presa poate filma şi înregistra fără îngrădiri.
  • Se interzic gesturile agresive, violenţa verbală, dar şi desfăşurarea de bannere în sala de plen.
Citeste și:  Se deschide sezonul de tenis de câmp 2024, la Baza Sportivă Olimpia Brașov

Sancţiunile în aceste situaţii au în vedere evacuarea din sală, diminuarea indemnizaţiei cu până la 50% pentru cel mult şase luni, iar în cazul abaterilor repetate, retragerea personalului şi beneficiilor, potrivit agenției naționale de presă Rador.

Reamintim că regulamentul Camerei Deputaţilor a fost modificat în urma comportamentului agresiv pe care l-a avut liderul AUR, George Simion, la adresa ministrului energiei, Virgil Popescu, în timpul dezbaterilor de luni de la moţiunea simplă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.