Olaf Scholz: România trebuie să obțină în acest an statutul de membru al Spațiului Schengen

Germania se află ferm de partea României, iar aceasta înseamnă că România trebuie să obțină în sfârșit, în acest an, statutul de membru al Spațiului Schengen, a declarat la Palatul Cotroceni cancelarul german Olaf Scholz, notează Radio România Actualități.

Şeful statului a avut ieri convorbiri cu cancelarul Scholtz, care a spus că Germania susţine aderarea României la Spaţiul Schengen în acest an. „O spun răspicat”, a subliniat cancelarul german.

„România își îndeplinește rolul de garant al securității la frontiera externă, iar aderarea la Spațiul Schengen va consolida această zonă”, a subliniat președintele Klaus Iohannis, la finalul întrevederii cu cancelarul german Olaf Scholz. „Aderarea României la Spațiul Schengen este principalul nostru obiectiv”, a reafirmat Klaus Iohannis. „Problema aderării României la Schengen trebuie rezolvată în cursul acestui an. Unu, fiindcă suntem pregătiți și dovedim acest lucru. Doi, fiindcă în anul viitor vor avea loc multiple alegeri, printre care și cele europene, și nu considerăm că în 2024 această chestiune poate fi rezolvată în condiții bune„, mai spune șeful statului.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Germania se află ferm de partea României, iar aceasta înseamnă că România trebuie să obțină în sfârșit, în acest an, statutul de membru al Spațiului Schengen, declara la Palatul Cotroceni cancelarul german Olaf Scholz. Acesta a menționat că susține aderarea României la spațiul de liberă circulație, inclusiv în discuțiile cu oficialii europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.