Olimpiada de jocuri, lectură si Agrement, începe astăzi la Brașov

Începând de astăzi, 26 iulie, și până în luna septembrie, cei mici și cei mari sunt așteptați la Olimpiada de Jocuri, Lectură si Agrement care se va desfășura la Brașov. Programul evenimentelor debutează astăzi la ora 17.00, cu un atelier de lectură pentru copii, iar cea care citește, Melania Luana Butnariu, a fost declarată de Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România cel mai bun bibliotecar al anului 2020 în România.  

Plăcerea de a concura o vom afla într-un loc feeric,  lângă sau chiar pe terasa complexului Agrement de lângă Aleea de sub Tâmpa, precum și pe terenul de sport al compexului Agrement. Vor fi amenajate standuri în care vor fi organizate lecturi pentru copii, ateliere de caligrafie, origami și prezentare de costume japoneze, cu muzică și dansuri specifice. Câteva sute de jocuri pentru cei mici, dar și pentru cei mari, aduse de la Muzeul jocurilor de la Chemnitz, Germania, capitala culturală a Europei in 2025,  îi vor aștepta pe doritori, turiști și brașoveni deopotrivă, spațiul astfel amenajat devenind unul de joacă, experiment şi interacţiune.

La Olimpiada de sub Tâmpa jocurile sunt din cele mai diverse domenii, pentru toate vârstele, satisfăcând toate gusturile şi interesele, de la cele care presupun abilităţi sportive la cele care cer atenţie, logică şi imaginaţie.  Competiţia este amicală, iar participanții învaţă că important este să participi. De aceea, vor exista numai câștigători, recompensați cu mici surprize. Participanții la Olimpiada de jocuri, lectură și agrement vor avea parte de ghidaje despre istoria orașului, chiar de pe terasa complexului Agrement, sesiuni și ateliere de live painting, în care în una din sesiuni cei doritori vor putea picta, ateliere Haiku, sesiuni de imprimare 3D, concerte de muzică, promovarea mișcării și a dansului și alte surprize.

 “În principiu, evenimentele vor fi pe baza de programare, anunțate în prealabil, dar vom miza si pe publicul întîmplător, aflat la plimbare pe sub Tâmpa, iar dacă pentru jocurile de la Muzeul Jocurilor din Chemnitz, Germania, nu este nevoie de vreo pregătire prealabilă, jocurile tradiționale ale Brașovului presupun un mic instructaj preliminar, realizat de către colegii noștri la fața locului.  Pentru că evenimentele se vor desfășura pe o perioadă lungă de timp, de fapt  pe întreaga durată o jocurilor Olimpice și paralimpice, iar dacă vremea ne îngăduie și până la final de septembrie, când le vom încheia cu Nocturna bibliotecilor, ne-am gândit să le anuntăm treptat, iar ele vor ține cont de capriciile vremii și unele vor fi relocate la Casa Baiulescu la sediul din Livada Poștei”, a declarat managerul Bibliotecii Judetene George Baritiu Daniel Nazare.

Olimpiada de jocuri, lectură și Agrement se va desfășura cu respectarea condițiilor impuse de starea de alertă și de pandemie, pentru prevenirea infectărilor cu noul coronavirus, iar în funcție de indicele cumulat vor fi cu un număr ajustat de participanți, pentru a asigura siguranța tuturor celor prezenți. Detalii legate de fiecare competiție în parte, jocuri, concursuri, ateliere, alte activități găsiți pe pagina de facebook a Bibliotecii Județene Brașov și a Centrului de Excelență pentru copii și tineret.

Programările la activități se pot înregistra pe adresele de e-mail copii@bjbv.ro sau secretariat@bjbv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.