Operație pe cord deschis, realizată pentru prima dată la Spitalul Județean Brașov

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a realizat în premieră o operație pe cord deschis. Este prima intervenție chirurgicală de acest fel realizată la Brașov, de Secția de Chirurgie Cardiovasculară.

O echipă formată di 12 cadre medicale a realizat operația care a durat aproximativ 4 ore.

Operația pe cord deschis a fost realizată după ce Secția de Chirurgie a fost dotată cu aparatura necesară unor intervenții de înaltă complexitate, cum ar fi aparatul de circulație extracorporală, cell saver, balon de contrapulsație intraaortică, aparat de anestezie, etc.

Întreaga investiție se ridică la un milion de euro.

„La capitolul de resurse umane a fost necesară angajrea întregii echipe care să deservească acest proiect: chirurgi cardiovasculari, anesteziști, și asistenți dedicați chirurgiei cardiace, tehnician specializat pe circulație extracorporală, asistenți specializați în îngrijirea bolnavului operat pe cord deschis. Totodată a fost necesară amenajarea în cadrul blocului operator a unei săli de operații dedicate chirurgie cardiace cu specificitatea și complexitatea necesară, pentru care au fost implicați ingineri și tehnicieni din cadrul scju Brașov”, ne-a declarat dr. Marius Leonte, purtător de cuvănt al Spitalului Județean Brașov.

De acum pacienții din Brașov care vor necesita acest tip de intervenții nu vor mai fi trimiși la alte centre din țară, ci vor fi operați la Spitalul Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.