Operațiune de salvare a Jandarmilor montani din Predeal: Trei turiști rătăciți au fost salvați

Operațiune de salvare a Detașamentului de Jandarmi de la Predeal, în urmă cu puțin timp pentru salvarea unor turiști care s-au rătăcit pe munte la Predeal, între Cabana Susai şi Cioplea. Doi adulți și un copil au pierdut marcajul după care se ghidau și s-au abătut de la poteca de coborâre la baza muntelui. Speriați, turiștii au cerut ajutor la 112. Jandarmii din Predeal au pornit în căutarea rătăciților pe care i-a găsit în scurtă vreme. Cei trei turiști au fost în siguranță la Baza muntelui în Predeal.

„A fost vorba despre un bunic, o bunică (în vârstă de 65 respectiv 64 de ani) și nepoțelul lor în vârstă de 5 ani.
Aceștia au plecat după ora 15 de la Cabana Susai și au greșit drumul: în loc să meargă spre Predeal, au greșit traseul și s-au rătăcit.
La lăsarea serii s-au panicat și au sunat la 112. Au furnizat o locație greșită inițial dar au fost localizați ulterior, de echipa de la Salvamont, după ce au luat legătura telefonic.
Până să ajungă la ei, colegii mei le-au recomandat să aprindă un mic foc, pentru a nu fi surprinși de animale sălbatice.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Au fost coborâți cu atv-urile până în Predeal și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar erau foarte panicați”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.