VIDEO Operațiune de salvare a unui pui de urs căzut în canal

Un pui de urs a avut nevoie de ajutorul oamenilor, astăzi, după ce a căzut într-un canal colector, pe raza localității Victoria din județul Brașov.

Alertă maximă la Victoria pentru salvarea unui pui de urs, căzut într-un canal colector situat în apropierea pădurii. Oamenii au auyit urletele disperate ale ursulețului rămas captiv și au cerut intervenția autorităților. Primii sosiți la fața locului au fost jandarmii.

„Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov a fost anunțat, printr-un apel la 112, că pe strada Aleea Uzinei din Victoria, în curtea S.C. Avis Dor Ecologic, se află un pui de urs imobilizat. La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmerie de la Postul de Jandarmi Montan Sâmbăta. Din cauza faptului că în zonă se afla și ursoaica, nu s-a putut interveni/evalua situația decât după ce aceasta a plecat. Ulterior, s-a putut stabili că puiul de urs era căzut într-un canal colector cu o adâncime de aproximativ 2-3 metri, de unde nu mai putea ieși”, a explicat reprezentantul IJJ Brașov, Ion Zaharia.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Jandarmii depășiți de situația au cerut sprijinul reprezentanților Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS) Brașov, ai Ocolului Silvic și ai Fondului Cinegetic. Soluția salvatoare a venit din partea pecialiștilor de la ICAS.

„Puiul de urs a fost eliberat prin introducerea în canalul colector a unui trunchi de brad, pe care acesta s-a putut cățăra și în felul acesta a iesit din canal. Imediat ce a ajuns la suprafați, puiul de urs s-a făcut nevăzut în pădure”, a precizat jandarmul.

Soluția salvatoare a venit din partea pecialiștilor de la ICAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.