Orban anunță noi restricții de la 1 august

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, măsurile care ar putea fi introduse de la 1 august, între care se numără limitarea programului cluburilor și teraselor în anumite zone și introducerea obligativității purtării măștilor în spațiile deschise aglomerate, potrivit Mediafax.

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor. De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

El a mai spus că marți va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Specialiștii deja au formulat niște propuneri de care noi vom ține cont și cel mai probabil azi (marți – n.r.) va fi CNSU și miercuri ședință de guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea referitoare la starea de alertă pentru a interoduce noi măsuri”, a precizat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.